Wat staat er feestelijker en zonniger dan een kan met tinkelende ijsblokjes, fruit en een koel drankje? Alleen daarom al is witte sangria een echte showstopper op jouw feestje. Maar wat is nou het perfecte recept?

Tijdens een heerlijke en zonnige vakantie op Ibiza proefde ik verschillende versies van dit zomerse drankje. En eerlijk gezegd verbaasde het mij dat de verschillen best groot waren.
Toen ik eenmaal in een strandbar, met mijn voetjes in het zand, deze variant had gedronken, wist ik het zeker! Dit is de beste Sangria ever! Misschien speelde het prachtige plaatje van goudgeel strand, azuur blauw water en de, op een heerlijk zomerbriesje, romantisch wapperende witte gordijnen rondom de patio ook mee, maar toch! Gelukkig was de bartender bereid zijn recept te delen en vandaag delen wij het met jou.

Wat heb je nodig voor deze Originele Spaanse witte sangria:
Sinaasappelsap (vers), Cava en Cointreau, vers fruit:


– 1 kwart Honingmeloen
– 1/2 citroen in partjes
– 1 sinaasappel in partjes
– 1 groene appel in partjes
– 1/2 limoen in partjes
– 1/2 ananas in blokjes

 

Was en snijd het fruit. Zorg dat je mooie en verse exemplaren gebruikt en houd een beetje achter voor garnering.
Al het fruit mag in je mooiste glazen kan. Voeg hieraan ongeveer 250 ml (vers) sinaasappelsap toe. Vul de kan verder met ongeveer 500 ml Cava en voeg als laatste naar smaak de cointreau toe. Even roeren en aanvullen met ijsblokjes. De glazen kun je versieren met wat van het achtergehouden fruit voor een extra feestelijk tintje!
Proost! 

Liefs, Patricia en Jolanda